Tussendoortjes

Strawberry Shortcake

Je kunt deze heerlijke repen een paar dagen in een goed afgesloten doos bewaren in de koelkast.

Macro's per reep: 112 kcal, 10 gram koolhydraten, 6 gram vet, 4 gram eiwitten

Bereidingstijd: ca. 10 minuten + 20 minuten oventijd

Bron: www.lisagoesvegan.com

Ingrediënten voor 10 repen:

  • 100 gram dadels

  • 100 gram zoete aardbeien (+ extra om te garneren)

  • 100 gram havemout

  • 100 gram amandelmeel

  • 4 gram baking soda

1. Verwarm de oven voor op 180*C.
2. Verwijder de pitten uit de dadels en doe ze samen met 100 gram aardbeien in een keukenmachin en maal ze even samen, de dadels mogen best kleine stukjes blijven. 
3. Voeg de havemout, amandelmeel en baking soda toe. Mix het totdat het een samenhangend, plakkerig deeg word. Is het nog te nat, voeg dan nog wat havermout en toe, is het te droog, voeg dat 1 aardbei of 1 eetlepel water toe.
4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel het deeg hierop. Maak een rechthoekige vorm, zorg dat hij tussen de 2 tot 3 centimeter dik is. Verdeel er plakjes aardbei overheen en bak hem voor 20 minuten in de oven. Kijk af en toe om te zien of de aardbeien niet aanbranden.
5. Laat de cake/koek afkoelen en snijd er 10 repen van.

IJsjes!

Zo lekker om op een warme dag een ijsje te eten! En extra fijn als ze ook nog eens gezond zijn, hoog in eiwitten en laag in calorieën!

In dit recept heb ik voor aardbeien gekozen, maar je kunt elke fruitsoort gebruiken die je maar lekker vind, of een mix van verschillende fruitsoorten. Houdt er rekening mee dat je keuze van fruit wellicht voor iets andere macro's kan zorgen.

Macro's voor 1 ijsje: 38 kcal, 3 gr koolhydraten, 0 gr vet, 6 gr eiwitten

Bereidingstijd: ca. 5 minuten + paar uur in de vriezer

Ingrediënten voor 8 ijsjes:

  • 250 ml magere kwark
  • 100 ml magere yoghurt
  • 1 scoop whey vanille (30 gram)
  • 100 gram aardbeien
  • 8 ijslollie vormpjes

1. Meng alle ingrdiënten in een blender of met een staafmixer en verdeel het over de vormpjes.

2. Zet ze rechtop en in een stabiele stand in de vriezer ... paar uurtjes ... en smullen!

Power brownies

Hmmm ... brownies!! Schrik niet van de zwarte bonen, die proef je niet terug, ze zorgen voor de smeuïgheid.

Macro's per stuk: 124 kcal, 14 gr koolhydraten, 5 gr vet, 6 gr eiwitten

Bereidingstijd: ca. 10 minuten + 25 minuten oventijd

Bron: Food I Love

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 130 gram zwarte bonen
  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • 5 grote dadels (zonder pit)
  • 40 gram kokosolie
  • 35 gram rauwe cacao
  • halve theelepel baking soda (of bakpoeder)
  • 30 gram whey vanille (eiwitpoeder)
  • handje walnoten, fijngehakt (eventueel)
  • snufje zout

 

1. Verwarm de oven voor op 175*C en zet de kokosolie in een bakje erin zodat hij kan smelten. Vet een brownieblik in met bakingspray of een vetstof naar keuze, en leg hier een stuk bakpapier in.

2. Spoel de zwarte bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Meng de zwarte bonen, banenen, eieren en de dadels in een keukenmachine.

3. Giet dit mengsel in een kom en voeg alle overige ingrediënten toe. Meng dit goed door elkaar met een handmixer.

4. Giet het beslag in een brownievorm of een ovenschaal van ongeveer dezelfde inhoud en bak de power brownies af in de oven voor 20 - 25 minuten.

5. Controleer met een saté prikker of de power brownies gaar zijn. Komt deze er schoon uit dan zijn ze klaar.

Tonijnsalade met Hüttenkase en appel

Een heelijk frisse tonijnsalade, hoog aan eiwitten. Lekker als snack op komkommer of toastjes. Ook erg lekker in een pitabroodje met ijsbergsla. Kijk bij hoofdgerechten voor het recept.

Macro's voor 160 gram: 199 kcal, 14 gr koolhydraten, 4 gr vet, 27 gr eiwitten

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Bron: OhMyFoodness

Ingrediënten voor ca. 160 gram:

  • 1 blikje tonijn op water
  • halve appel
  • 1 sjalot
  • 100 gram Hüttenkase
  • 1 theelepel grove mosterd
  • peper en zout

1. Breng de Hüttenkase op smaak met zout en peper en roer hier de pittige mosterd doorheen.

2. Laat de tonijn goed uitlekker en pluk deze met een vork uit het blikje. Roer de tonijn door de Hüttenkase.

3. Was de appel en snijd deze in kleine blokjes. Snipper ook de sjalot.

4. Schep de appel en de sjalot luchtig door de Hüttenkase en breng eventueel nog iets op smaak met zout en peper.

Geroosterde kikkererwten

Ze zijn lekker pittig! Houdt je daar niet zo van, verminder dan de chilipoeder en cayennen peper, of laat het zelfs weg.

Macro's per 100 gram: 167 kcal, 13 gr koolhydraten, 8 gr vet, 8 gr eiwitten

Bereidingstijd: ca. 45 minuten (vooral oventijd)

Bron: www.eatrunlove.nl

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie (evt vervangen door bakingspray)
  • snufje chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel cayenne peper
  • 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano

 

1. Verwarm de oven voor op 200*C.

2. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Meng ze goed met de olijfolie en alle kruiden.

3. Verdeel ze over een met bakpapier bekleede bakplaat en zet ze 20 minuten in de oven. Laat ze daarna ongeveer 15 minuten afkoelen en zet ze nogmaals 15 minuten in de oven. Je kunt ze ook in één keer 30 minuten in de oven doen, maar hussel ze tussendoor dan wel even om. Je hebt kans dat ze iets minder knapperig worden.

Jam

Maak heerlijke jam met je favoriete fruitsoorten. Er komt geen extra suiker aan te pas! Doe een paar eetlepels door je magere kwark, of smeer een dun laagje op een cracker of rijstwafel. Wat je maar wilt!

Macro's voor ca. 550 ml: 431 kcal, 81 gr koolhydraten, 4 gr vet, 8 gr eiwitten

Bereidingstijd: ca. 10 minuten + wachttijd

Bron: Healty Flavours

Ingrediënten voor ca. 550ml:

  • 250 gram zomerfruit (AH, diepvries)
  • 250 gram aardbeien (vers of diepvries)
  • 3 eetlepels honing
  • 10 gram chiazaad
  • 20 ml kokend water
  • weckpot
  • staafmixer of keukenmachine

1. Verwarm het water in de waterkoker en doe het fruit in een hoge kom of keukenmachine.

2. Giet 20 ml kokend water over het fruit, voeg de honing toe en pureer het tot een desgewenste structuur.

3. Roer het chiazaad erdoor en giet het geheel over in een weckpot.

4. Zet de jam in de koelkast, de chiazaad gaat ervoor zorgen dat de jam dikker word.