Hoofdgerechten

Mediterrane frittata

Ontzettend lekker! Neem er eventueel een stukje vlees of vis bij.

Macro's: 218 kcal, 11 gram koolhydraten, 10 gram vet, 25 gram eiwitten

Bereidingstijd: ca. 10 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 5 gram basilicumblaadjes (of meer)
  • peper
  • 40 ml magere melk
  • 25 gram cherrytomaatjes
  • 75 gram bladspinazie
  • 50 gram Hüttenkäse

 

1. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Meng de basilicum met de eieren, magere melk en peper naar wens.

2. Halveer de cherrytomaten. Verhit een ovenvaste koekenpan en vet hem in met baking spray (of een vetstof naar keuze). Voeg de tomaatjes en spinazie toe. Wanneer de spinazie geslonken is voeg je het ei-mengsel toe en verdeel je de Hüttenkäse erover. Zet het geheel voor 20 minuten in de oven. Als je geen ovenvaste pan hebt, doe je alles in een ovenschaal.

3. Kijk na 20 minuten of de eieren gestold zijn en geniet!

Frittata met zoete aardappel

Je kunt hier eventueel een stukje vlees of vis bij eten of de hoeveelheid eiwitten te verhogen

Macro's voor 1 persoon: 254 kcal, 36 gram koolhydraten, 5 gram vet, 14 gram eitwitten

 

Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 25 minuten oventijd

Bron: www.misspuur.nl

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 275 gram zoete aardappel (geschild en in blokjes)
  • 1 liter groentebouillion
  • 1 grote rode ui (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • klein handjevol bieslook
  • kleine handjevol platte peterselie
  • flinke handvol spinazie of rucola
  • 50 gram Hüttenkäse
  • 1 ei + 2 eiwitten
  • 30 ml magere melk

1. Verwarm de oven voor op 180*C. Vet een ovenschaal (diameter van ca. 20 cm) in met bakspray of een andere vetstof naar keuze.

2. Breng de bouillion aan de kook en kook hierin de zoete aardappel in 5 tot 10 minten gaar. Giet de aardappel af en maak er een puree van met een stamper.

3. Vet een koekenpan in met bakspray of een andere vetstof naar keuze en verhit hem op middelhoog vuur. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de gestampte aardappel en de kruiden hieraan toe. Voeg tot slot de spinazie of rucola toe en meng alles goed met elkaar. Haal de pan van het vuur.

4. Klop de eieren los en meng ze met de melk. Meng dit vervolgens met het aardappels mengsel en verdeel het geheel over de ovenschaal.

5. Verdeel de Hüttenkäse erover en bak de frittata in 25 minuten gaar in de oven.

6. Je kunt hem zowel warm als koud serveren.

Kikkererwten ovenschotel met zoete aardappel

Eet er een lekker stukje vlees of vis bij. Eet je dit gerecht zonder vlees of vis? Dan is het complete recept voor 2 personen ipv 4.

Macro's voor 1 persoon: 285 kcal, 43 gram koolhydraten, 4 gram vet, 11 gram eiwitten

Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 20 minuten oventijd

Bron: www.misspuur.nl

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram zoete aardappel
  • 400 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • 1 teentje knoflook
  • 70 gram rode ui
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 200 gram bladspinazie
  • 100 gram Hüttenkäse
  • (Himalaya-) zout en peper

1. Verwarm de oven op 200*C. Breng water met een beetje zout aan de kook in een pan. Schil de zoete aardappel, snijd hem in blokjes en kook ze in 5 tot 10 minuten gaar.

2. Laat de kikkererwten uitlekken. Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook. Verhit een ruime pan en spray in met bakingspray (of een andere vetstof naar keuze). Fruit de ui en de knoflook hierin. Voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Voeg de kikkererwten en de tomaten puree toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

3. Giet de zoete aardappel af en stamp hem tot een puree. Breng op smaak met peper.

4. Doe het kikkererwtenmengsel in een ingevette ovenschaal, verdeel er de zoete aardappelpuree overheen en strijk het glad. Vedeel vervolgens de Hüttenkäse erover en zet de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.