Nagerechten
Wittechocoladesoufflé
Bereidingstijd: ca. 35 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
|
|
1. Vet 4 ovenschaaltjes (ca. cm doorsnede) in en bestrooi ze met 1 el suiker. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng de maïzena met 1 el slagroom. Breng de rst van de slagroom aan de kook met een snufje zout. Bind de slagroom met de maïzena.
2. Roer de warme room portiegewijs door de chocolade. Splits de eieren en klop de eidooiers door de chocoladeroom. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225*C / hetelucht: 200*C / gas stand4).
3. Klop de eiwitten met een mixer in een vetvrije kom tot pieken. Voeg al kloppend 100 gr suiker toe zodat een mooi glanzend schuim ontstaat. Spatel het schuim in twee delen voorzichtig door het chocolademengsel. Giet het mengsel in de ovenschaaltjes en bak 10-12 minuten in de oven. Neem de soufflés voorzichtig uit de oven, bestrooi ze met poedersuiker en serveer direct.
Aardbeientiramisu
Bereidingstijd: 25 min.
Bron: Allerhande
Ingrediënten voor 4 personen:
|
|
1. Pureer met de staafmixer de helft van de aardbeien met 2 el suiker. Halveer de andere aardbeien en bestrooi met 2 el suiker.
2. Klop de slagroom stijf. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mesje het merg eruit. Roer de mascarpone los met 2 el wijn, het merg en 100 g suiker. Spatel de slagroom erdoor.
3. Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal. Besprenkel met 150 ml wijn en verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Schep de aardbeipuree erop, dek af met de overige lange vingers en besprenkel met de rest van de wijn. Verdeel de rest van het mascarponemengsel, de aardbeien en frambozen erover. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Crumble met bramen en appel
Erg makkelijk en lekker!!
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Bron:
Ingrediënten voor 6 personen:
|
|
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200*C / hetelucht: 180*C / gas: stand 6).
2. Meng de bloem, havermout en boter in een mengkom of een keukenmachine. Het mengsel moet eruit zien als grof broodkruim. Voeg de bruine basterdsuiker toe en meng er doorheen.
3. Leg de bramen en de stukjes appel in een taartvorm en strooi er de extra boter en suiker overheen. Dek het fruit af met het kruimelmengsel en zet de vorm 30 minuten in de oven tot het fruit borrelt en de crumble mooi goudbruin van kleur is.
Brownie's, op basis van zoete aardappel, dadels en pure chocolade
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Bron: In love with Health, recept aangepast
Ingrediënten voor ca. 8 stuks:
|
|
1. Verwarm de oven voor op 180 *C. Schil de zoete aardappels en stoom of kook ze in ca. 15 minuten gaar. Prik er met een vork in om er zeker van te zijn dat ze helemaal zacht zijn. Spoel ze af met koud water.
2. Hak de chocolade in brokken en laat ze 'au bain marie' rustig smelten.
3. Doe de dadels met de zoete aardappel in een keukenmachine en laat draaien totdat het een zachte purree is.
4. Meng hier de chocolade en het vanille extract doorheen.
5. In een andere kom meng je het meel met de bakpoeder en een snufje zout, voeg dit ook toe aan het zoete aardappel-mengsel. Meng dit goed totdat het geheel een gladde massa is.
6. Leg bakpapier in een (kleine) ovenschaal en stort het chocolade mengsel erin. Strijk goed glad en zet ca 30 minuten in de oven. Prik aan het einde even met een satéprikker in de brownie om te kijken of deze gaar is. Als de satéprikker er schoon uit komt, is de brownie klaar.
Perzikbeignets met vanille
Bereidingstijd: ca. 35 min.
Bron: Foodies Magazine
Ingrediëten voor 4 personen:
|
|
1. Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Splits het ei en meng de eidooier met de suiker, het vanillemerg, een snufje zout en het bier. Roer de bloem erdoorheen. Snijf het vel van de perziken kruislings in en dompel de perziken ca. 10 seconden onder in kokend water. Koel de perziken af in koud water en trek de schil eraf.
2. Snijd de perziken in parten en verwijder de pit. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 160*C. Klopt het eiwit stijf in een schone kom en meng het door het beslag. Dep de stukken perzik droog met keukenpapier en wentel ze in het beslag. Frituur de stukken perzik 4-5 minuten in de olie en laat de perzikbeignets uitlekken op keukenpapier.
3. Serveer de perzikbeignets met een bol vanille-ijs.
Brownie met kwark en aardbeien
Bereidingstijd: ca. 40 min.
Bron: Foodies Magazine
Ingrediënten voor 4 personen:
|
|
1. Smelt de chocolade met 60 gr boter au bainmarie. Klop de eieren met de suiker en een snufje zout romig. Vet een bakvorm (ca. 15x15 cm) in en bestuif hem met bloem. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200*C / hetelucht: 175*C / gas stand3).
2. Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door het eimengsel. Zeef 75 gr bloem erboven en spatel hem erdoorheen. Giet het beslag in de bakvorm en zet hem 20-25 minuten in de oven. De brownie moet in het midden nog zacht aanvoelen. Laat de brownie helemaal afkoelen en stort hem uit de vorm.
3. Snijd de brownie in stukken en leg ze op bordjes. Was de aarbeien en dep ze voorzichtig droog. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes. Verdeel de plakjes aardbei en de kwark over de brownie.
Cupcakes met amarenekersen en chocolade
Bereidingstijd: ca. 45 min.
Bron: Foodies Magazine
Ingrediënten voor 12-16 stuks:
|
|
1. Klop de boter met de suiker en een snufje zout tot een romig mengsel. Voeg al kloppend de eieren, de bloem en het bakpoeder toe.
2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200*C / hetelucht: 175*C / gas stand3). Laat de kersen uitlekken. Hak beide soorten chocolade in grove stukken. Roer de kersen en de chocolade door het cakebeslag en schep het beslag met behulp van 2 lepels in de cakevormpjes. Bak de cupcakes ca. 25 minuten in de oven.
3. Neem de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen.