Taarten en gebak

Power brownies

 

Bereidingstijd: ca. 10 minuten + 25 minuten oventijd

Bron: Food I Love

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 130 gram zwarte bonen
  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • 5 grote dadels (zonder pit)
  • 40 gram kokosolie
  • 35 gram rauwe cacao
  • halve theelepel baking soda (of bakpoeder)
  • 30 gram whey vanille (eiwitpoeder)
  • handje walnoten, fijngehakt (eventueel)
  • snufje zout

 

1. Verwarm de oven voor op 175*C en zet de kokosolie in een bakje erin zodat hij kan smelten. Vet een brownieblik in met een beetje kokosolie en leg hier een stuk bakpapier in.

2. Spoel de zwarte bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Meng de zwarte bonen, banenen, eieren en de dadels in een keukenmachine.

3. Giet dit mengsel in een kom en voeg alle overige ingrediënten toe. Meng dit goed door elkaar met een handmixer.

4. Giet het beslag in een brownievorm of een ovenschaal van ongeveer dezelfde inhoud en bak de power brownies af in de oven voor 20 - 25 minuten.

5. Controleer met een saté prikker of de power brownies gaar zijn. Komt deze er schoon uit dan zijn ze klaar.

Frambozen-cheesecake brownies

Bereidingstijd: ca. 1 uur (incl. 40 minuten baktijd)

Bron: Smakelijck

Ingrdiënten:

  • 120 gram speltmeel
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram honing
  • 200 gram stevige roomkaas
  • merg van een half vanillestokje
  • 2.5 eieren (of 3 kleine)
  • hand vol (diepvries) frambozen

 

1. Mix de boter en de suiker romig. Mix hier voorzichtig 1,5 ei door. Smelt de chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen. Meng door het botermengsel. Voeg het soeltmeel toe en meng tot een beslag. Zet aan de kant.

2. Mix de roomkaas glad. Voeg het laatste ei toe samen met de honing en het vanillemerg. Mix mooi romig.

3. Verdeel 2/3 van het chocoladebeslag over een vorm van 20 x 20 cm. Spatel nu voorzichtig het roomkaasmengsel bovenop het roomkaasmengsel, zodat je een gemarmerd effect krijgt.

4. Verdeel wat frambozen over de taart en schuif in een voorverwarmde oven op 175 *C. Bak de brownies in zo'n 40 minuten gaar. Test met een prikker vanaf 30 minuten om te controleren op gaarheid.

Healthy kwarktaart!

 

Je kunt deze heerlijke en gezonde taart 3 dagen in de koelkast bewaren.

Bereidingstijd: 30 minuten + minimaal 2 uur wachttijd

Bron: Charlie's Kitchen

Ingrediënten voor 1 taart (6 punten):

 

Bodem:

  • 100 gram dadels
  • 75 gram amandelmeel
  • 20 gram gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel koekkruiden

Midden:

  • 500 gram magere kwark
  • merg van 2 vanillestokjes
  • 50 gram blauwe bessen
  • 3 gelatineblaadjes

Bovenste gel-laag:

  • 250 gram aardbeien
  • 50 gram franbozen
  • 2 gelatineblaadjes

Topping:

  • 5 aardbeien
  • handje blauwe bessen
  • muntblaadjes

 

1. Vet een kleine ronde vorm goed in met kokosolie.

2. Begin met het maken van de bodem. Doe het amandelmeel, de dadels, de koekkruiden en de kokosolie samen in de keukenmachine/blender en mix totdat er een plakkerig, maar kruimelig soort deeg ontstaat. Verdeel dit deeg over de bodem en druk het deeg goed aan en zet het in de koelkast.

3. Laat 3 gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water. Pureer de blauwe bessen met de kwark en roer daarna goed het vanillemerg er doorheen. Verwarm een klein beetje van de kwark in een pannetje en voeg de gelatineblaadjes toe. Als de gelatine opgelost is, meng je dit door de rest van de kwark (niet op het vuur). Giet het mengsel boven op de bodem en zet het een uur in de koelkast.

4. Laat 2 gelatine blaadjes 5 minuten weken in koud water. Pureer de aardbeien en de frambozen. Warm het geheel op en voeg de gelatineblaadjes toe. Giet het mengsel op de kwark en laat dit wederom een uur in de koelkast staan.

5. Beleg de taart met stukjes aardbeien, blauwe bessen en de munt.

 

Roomkaastaart met passievrucht

Dit was een enorm succes op de verjaardag van mijn vriend. Deze taart is echt verschrikkelijk lekker!!

 

Bereidingstijd: ca. 1 uur en 30 minuten + 3 uur opstijven

Bron: 24Kitchen

Ingrediënten voor 1 taart:

Vulling:

  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 ml room
  • 150 g suiker
  • 400 g verse roomkaas
  • 100 g passievruchtpuree

 

Gelei:

  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 ml water
  • 1 citroen
  • 1 tl kurkuma
  • 150 g suiker
  • 200 g abrikozenjam
  • 2 passievruchten
  • 2 el water

 

Bodem:

  • 175 gr boter
  • 1 pak kandijkoekjes

Extra nodig:

  • 1 springvorm (doorsnede ca 20 cm)
  • bakpapier
  • boter om in te vetten

Bodem:
Smelt de boter en verkruimel de koekjes. Meng de koekkruimels met de boter. Vet de springvorm in en bekleed de vorm met plasticfolie. Druk het mengsel in de vorm tot een bodem van circa 0,5 centimeter dik met een opstaande rand van circa 4 centimeter.

Vulling:
Week de gelatine in ruim koud water. Klop de room met de suiker tot yoghurt dikte. Meng de roomkaas met de passievruchtenpuree en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm een pan en los hierin de geweekte gelatine met aanhangend water op. Meng de gelatine door de roomkaas en spatel de room erdoor. Schenk de vulling in de springvorm en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Gelei:
Week de gelatine in een kom met ruim koud water. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Verhit het water, sap van de citroen, kurkuma, vruchtvlees van de passievruchten en suiker in een pan tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en voeg abrikozenjam en de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door. Schenk de gelei, terwijl de taart nog in de vorm zit, over de bovenkant van de taart. Laat de gelei minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Overheerlijke boterkoek

Bereidingstijd: 5 minuten + 25 minuten oventijd

Bron: www.broodenzoets.nl

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 250 gr boter
  • 250 gr witte basterdsuiker
  • 250 gr bloem
  • 1 ei
  • snufje zout

1. Laat de boter op kamer temperatuur komen en verwarm de oven voor op 180 *C.

2. Meng alle ingrediénten. Dit kan met een keuken machine of met een mixer. Zorg dat alle ingrediënten goed met elkaar vermengt zijn.

3, Vet een (boterkoek-) vorm in en doe het deeg in de vorm. Smeer de boterkoek in met een beetje eigeel.

4. Bak de boterkoek 20 - 25 minuten (afhankelijk van de dikte).

 

Extra: Je kunt er kokos, amandelschaafsel of noten doorheen mengen.

Ganachetaartje met bastogne bodem

Super makkelijk, super lekker!!

Bereidingstijd: ca. 1 uur + wachttijd

Bron: Foodies Magazine

Ingrediënten voor 10-12 stukken:

  • 75 gram + 2 eetlepels + een beetje boter
  • 200 gram bastognekoeken
  • 400 gram pure chocolade
  • 250 ml slagroom
  • poedersuiker om te bestuiven
  • vershoudfolie

1. Laat 75 gram boter au bain marie smelten. Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine. Roer de gesmolten boter door de bastognekoeken. Vet een taartvorm in met boter en doe het bastogne-mengsel erin. Druk met de bolle kant van een lepel stevig aan. Dit is de bodem van de taart.

2. Hak voor de ganache de chocolade. Breng in een pan de slagroom met 2 eetlepels boter aan de kook. Neem van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer goed tot de chocolade helemaal is gesmolten. Schenk de ganache in de taartbodem. Dek de taart af met vershoudfolie en laat de taart afkoelen in de koelkast. Bestuif voor het opdienen met poedersuiker.

Dadeltaart

Dit is in zekere zin een 'gezondere' taart. Het geeft je suikerspiegel geen enorme piek, maar als je op je calorieën let dan telt hij net als een ander puntje taart.

Het feit blijft dat dit een heerlijke zoet taartje is!

Beredingstijd: ca. 15 minuten + 2 uur wachttijd

Bron: www.smakelijck.nl

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 250 gram ontpitte dadels
  • 125 gram roomboter (of kokosolie)
  • 40 gram kokosbloesemsuiker (of palmsuiker)
  • 50 gram walnoten (of pecannoten)
  • half ei
  • eetlepel honing
  • 100 speltbiskwie (zonder suiker, natuurwinkel)
  • handje kokosrasp

1. Hak de dadels en de walnoten grof. Hak de biskwietjes in stukjes van ongeveer 1 centimeter. Bekleed een bakvorm van ca. 20 cm doorsnede.

2. Smelt de boter op laag vuur. Roer de suiker erdoor heen tot het oplost in de boter. Klopt het halve ei los en voeg voorzichtig bij het botermengsel. Klop direct zodat het zich goed vermengt en niet gaat stollen.

3. Voeg de honing en de dadels toe en verwarm 1 minuut goed door. Voeg de biskwietjes en de walnoten toe en laat nog even door verwarmen.

4. Giet in de bakvorm, verdeel het en laat 2 uur afkoelen in de koelkast.

5. Bestrooi voor het serveren met een beetje geraspte kokos.

Healthy appeltaartjes

Bereidingstijd: ca. 5 minuten + 20 minuten oventijd

Bron: www.foodilove.nl

Ingrediënten voor 6 muffins:

  • 6 muffinvormpjes of muffintray
  • 100 gram amandelmeel
  • halve theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 gram pure appelmoes HAK (ongezoet)
  • 30 gram rozijnen

 

1. Verwarm de oven voor op 175 *C.  Zet 6 muffinvormpjes klaar in een muffintray. Of vet een muffintray in met bakspray.

2. Meng de amandelmeel met de baking soda, kaneel en een snufje zout.

3. Klop in een andere kom het ei luchtig en voeg het citroensap en de appelmoes toe. Meng alles goed door elkaar.

4. Voeg hier het amandelmeel mengsel aan toe en roer alles goed door elkaar. Voeg als laatste de rozijnen toe.

5. Schep het beslag in de muffinvormpjes en zet ongeveer 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de muffins gaar zijn, doe dit met een satéprikker. Komt hij er schoon uit dan zijn ze goed.

Banaan karamelcake zonder gedoe

 

Bereidingstijd: ca. 30 minuten + 1 uur oventijd

Bron: Donna Hay - Fast, Fresh and Simple

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 300 gram rijpe bananen
  • 175 gram boter, op kamertemperatuur en in stukjes
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 110 gram fijne kristalsuiker
  • halve theelepel kaneel
  • 3 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • halve theelepel bakpoeder

Voor de karamelsaus:

  • 375 ml slagroom
  • 135 gram bruine basterdsuiker

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 170 *C / gas: stand 3). Pureer de bananen in een keukenmachine. Voeg de boter, suiker, kaneel, eieren, meel en bakpoeder toe en mix 1 minuut of tot het net samenhang begint te vertonen.

2. Doe het mengsel in een ingevet en met bakpapier bekleed cakeblik van 28 x 8 cm en bak in 1 uur gaar in de oven (een prikker moet er schoon uitkomen).

3. Doe voor de karamelsaus room en suiker in een pan met een dikke bodem en laat 20 minuten zachtjes koken. Laat de karamel afkoelen (hoe kouder, hoe dikker de karamel word).

4. Snijd de cake in plakken en schenk de saus erover.