Nagerechten

Mango-passievrucht kwarktaart 

Macro's voor 1 punt taart: 256 kcal, 24 gram koolhydraten, 8 gram vet, 21 gram eiwitten

Bereidingstijd: ca. 30 minuten + 2 uur wachttijd

Bron: Personal Body Plan

Ingrediënten voor 1 taart (8 punten):

Bodem:
  • 100 gram dadels
  • 75 gram amandelmeel
  • 20 gram gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • springvorm (ca. 22 cm)
Midden:
  • 2 bakken Optimel Mango & Passievrucht
  • 60 gram whey (vanille)
  • 200 gram Lidl Creamcheese light
  • 1 passievrucht
  • 11 gelatineblaadjes
Topping:
  • 1 mango
  • 3 passievruchten
  • 1 gelatineblaadjes

1. Smelt de kokosolie en meng hem samen met de dadels, amandelmeel en koekkruiden in een keukenmachine.

2. Vet een springvorm in en verdeel het mengel over de bodem. Druk met een lepel stevig aan en zet in de koelkast.

3. Week de 11 gelatineblaadjes in koud water. 

4. Meng in een keukenmachine of met een mixer de kwark, whey, creamcheese en het vruchtvlees van 1 passievrucht tot een glad mengsel, zorg dat de whey goed is opgelost.

5. Verhit een beetje van het kwarkmengsel in een steelpannetje en laat de gelatine erin oplossen. Doe het mengsel terug bij het koude kwarkmengsel en meng het geheel heel goed door elkaar. Giet dit mengsel op de bodem, dek af en zet voor minimaal 1 uur in de koelkast.

6. Week 1 gelatineblaadje in koud water. Schil de mango en pureer het vruchtvlees met een staafmixer. Voeg het vrichtvlees van 3 passievruchten toe en geef nog een paar pulsen met de staafmixer. Verwarm het geheel lichtjes in een steelpannetje totdat het gelatineblaadje hierin opgelost is. Verdeel deze topping over de kwarktaat en zet hem wederom minimaal 1 uur in de koelkast.

Frisse citroenkwarktaart

Heb je geen whey (eiwitpoeder) in huis, dan kun je dit gewoon weglaten.

Macro's per punt taart:

Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 1,5 uur wachttijd

Bron: Fitcouple

Ingrediënten voor 1 taart (12 puntjes):

Bodem:

  • 100 gram dadels
  • 75 gram amandelmeel
  • 20 gram gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • springvorm (ca. 22 cm)
Kwarktaart:
  • 450 gram citroen kwark (Optimel 0% vet)
  • 500 gram magere kwark
  • 60 gram whey (vanille)
  • 8 gelatineblaadjes
  • 2 citroenen

 

1. Smelt de kokosolie en mix deze samen met de dadels, amandelmeel en koekkruiden in een keukenmachine. Vet de springvorm in en verdeel het mengsel over de bodem. Druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem even in de koelkast.

2. Week de gelatineblaadjes in koud water. Meng de kwark en de whey goed door elkaar (met een mixer of in een keukenmachine) en rasp hier de schil van 1 citroen door. Voeg naar smaak ook nog citroensap toe (het sap van maximaal 2 citroenen). Meng alles nog 1 keer heel goed door elkaar.

3. Verwarm een kleine beetje van het kwarkmengsel in een steelpannetje. Knijp het overtollige water van de gelatineblaadjes en doe ze bij de verwarmde kwark. Roer net zo lang totdat de gelatine volledig is opgelost. Doe het kwarkmengsel met de opgeloste gelatine terug bij de rest van de kwark en meng het geheel heel goed.

4. Giet het kwarkmengsel in de springvorm en zet de kwarktaart voor minimaal een uur (liever langer) in de koelkast om op te stijven.

 

Aardbeien kwarktaart!

Een heerlijk taartje van magere kwark, fruit en noten! Je kunt hem zelfs als ontbijt eten!! In de koelkast blijft dit taartje tot 3 dagen goed.

Je kunt eventueel variëren met fruitsoorten die je lekker vind.

Macro's per puntje taart: 231 kcal, 19 gr koolhydraten, 11 gram vetten, 12 gram eiwitten

Bereidingstijd: 30 minuten + minimaal 2 uur wachttijd

Bron: Charlie's Kitchen

Ingrediënten voor 1 taart (6 punten):

 

Bodem:

  • 100 gram dadels
  • 75 gram amandelmeel
  • 20 gram gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel koekkruiden

Midden:

  • 500 gram magere kwark
  • merg van 2 vanillestokjes
  • 50 gram blauwe bessen
  • 3 gelatineblaadjes

Bovenste gel-laag:

  • 250 gram aardbeien
  • 50 gram franbozen
  • 2 gelatineblaadjes

Topping:

  • 5 aardbeien
  • handje blauwe bessen
  • muntblaadjes

 

1. Vet een kleine ronde vorm goed in met bakingspray of een vetstof naar keuze. Laat de kokosolie smelten.

2. Begin met het maken van de bodem. Doe het amandelmeel, de dadels, de koekkruiden en de kokosolie samen in de keukenmachine/blender en mix totdat er een plakkerig, maar kruimelig soort deeg ontstaat. Verdeel dit deeg over de bodem en druk het deeg goed aan en zet het in de koelkast.

3. Laat 3 gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water. Pureer de blauwe bessen met de kwark en roer daarna goed het vanillemerg er doorheen. Verwarm een klein beetje van de kwark in een pannetje en voeg de gelatineblaadjes toe. Als de gelatine goed opgelost is, meng je dit door de rest van de kwark (niet op het vuur). Giet het mengsel boven op de bodem en zet het een uur in de koelkast.

4. Laat 2 gelatine blaadjes 5 minuten weken in koud water. Pureer de aardbeien en de frambozen. Warm het geheel op en voeg de gelatineblaadjes toe. Giet het mengsel op de kwark en laat dit wederom een uur in de koelkast staan.

5. Beleg de taart met stukjes aardbeien, blauwe bessen en de munt.