Lunch

Pitabroodje met een frisse tonijnsalade

Een heelijk frisse tonijnsalade, hoog aan eiwitten. Ook erg lekker als snack op komkommer of toastjes.  Kijk bij tussendoortjes voor het recept.

Macro's: 395 kcal, 53 gr koolhydraten, 5 gr vet, 35 gr eiwitten

 

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Bron: OhMyFoodness

Ingrediënten voor ca. 160 gram:

  • 1 blikje tonijn op water
  • halve appel
  • 1 sjalot
  • 100 gram Hüttenkase
  • 1 theelepel grove mosterd
  • peper en zout
  • ijsbergsla of slasoort naar keuze
  • 1 (spelt-) pitabroodje

1. Verwarm de oven voor en bak het pitabroodje af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Breng de Hüttenkase op smaak met zout en peper en roer hier de pittige mosterd doorheen.

3. Laat de tonijn goed uitlekker en pluk deze met een vork uit het blikje. Roer de tonijn door de Hüttenkase.

4. Was de appel en snijd deze in kleine blokjes. Snipper ook de sjalot.

5. Schep de appel en de sjalot luchtig door de Hüttenkase en breng eventueel nog iets op smaak met zout en peper.

6. Snijd het pitabroodje doormidden en verdeel de tonijnsalade over beide helften. Leg er naar wens de sla bovenop.

Scrambled eggs met tonijn en artisjokharten

Macro's: 204 kcal, 7 gram koolhydraten, 7 gram vetten, 30 gram eiwitten

Met de vulling van de scrambled eggs kan uiteraard gevarieerd worden

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • zout en peper
  • 1 blikje tonijn op water
  • 5 gram sambal (of meer naar wens)
  • 1 klein bosuitje
  • kiemgroente naar keuze
  • 50 gram artisjokharten (blik)
  • veldsla 
  • 10 cherrytomaatjes

1. Laat de tonijn en de artisjokharten uitlekken. Snijd de artisjokharten en bosui in reepjes. 

2. Klop de eieren los. Voeg de tonijn, bosui, de helft van de artisjokharten, sambal, zout en peper toe, en meng goed met de eieren.

3. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaagen spray hem in met baking spray (of een paar druppels van een andere vetstof naar keuze). Bak het eiermengsel al roerend rustig gaar in de pan.

4. Leg de veldsla op een bord. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel ze samen met de overige artisjokharten over de sla. Verdeel de scrambled eggs erover en verdeel er wat kiemgroente overheen.

Gevulde pannenkoek

Als je geen Sport Pancake van de Body en Fit Shop hebt, kun je uiteraard ook zelf een pannenkoek maken of een tortilla gebruiken, maar dan zijn de macro's wel anders. Daarnaast kun je ook de vulling naar smaak aanpassen. Of vervang om af te wisselen de zalm voor tonijn uit blik of gerookte kipfilet.

Macro's: 226 kcal, 16 gram koolhydraten, 8 gram vet, 22 gram eitwitten

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 pannenkoek (Sport Pancake Body&Fit Shop)
  • 50 gram gerookte zalm
  • veldsla
  • 100 gram cherrytomaten
  • kiemgroente
 

1. Bak de pannenkoek naar de aanwijzingen op de verpakking en leg hem daarna op een taartenrooster om een beetje af te koelen.

2. Halveer de cherrytomaten.

3. Leg de pannenkoek op een bord. Verdeel de zalm in een strook over het midden van de pannenkoek, verdeel hier de sla, cherrytomaten en kiemgroente overheen. Vouw hem eventueel dicht en geniet!