Salade
Panzanella
Van deze italiaanse broodsalade zijn zo ontzettend veel varianten, maar deze vind ik het aller lekkerst!
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Bron: Foodies Magazine
Voor 4 personen:
|
|
1. Snijd de ciabatta in blokjes van 1 cm. Besprenkel het brood met de balsamico. Snijd de tomaat grof.
Snijd de rode ui fijn. Voeg ze samen met de kappertjes aan het brood toe, meng goed en doe er ook de olie bij.
Laat alles ca. 15 minuten intrekken.
2. Scheur de basilicum grof. Rasp de parmezaan.
Doe ze met de rucola bij de salade. Breng op smaak met zout en peper.
Siciliaanse pastasalade met kruidenolie en kappertjes.
Makkelijk en zalig! In plaats van de kruidenolie gebruik ik ook vaak zelfgemaakte pesto (vind ik stiekem nog lekkerder), je slaat dan stap 2 over.
Beredingstijd: 30 min. + wachttijd
Bron: Foodies Magazine
Ingrediënten voor 4 personen:
|
|
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout.
2. Was ondertussen voor de kruidenolie de basilicum, de peterselie en de munt, schud de kruiden droog en pluk de blaadjes van de takjes. Pel en snipper de knoflook. Pers de citroenen uit en meet 10 el sap af. Pureer de basilicum, de peterselie, de munt en de knoflook grof met een staafmixer. Voeg het citroensap toe. Voeg de olijfolie langszaam toe en pureer ondertussen verder. Breng op smaak met zout en peper.
3. Was de tomaten en snijd ze in blokjes. Laat de pasta uitlekken. Meng de pasta direct met de kruidenolie, de tomaten, de olijven en de kappertjes. Laat ca. 30 minuten trekken.
4. Serveer de pastasalade lauwwarm of koud. Breng voor het serveren op smaak met zout en peper.
Italiaanse salade met mozzerella en parmaham
Bereidingstijd: ca. 20 min.
Bron: Smulweb
Ingrediëten voor 4 personen:
|
|
1. Snij de mozzerella in repen. Maak een marinade van de witte balsamico-azijn, olijfolie, peper en zout, honing en tijm. Laat de mozzerella hier ca. 1 uur in marineren.
2. Rooster de walnoten in een droge pan. Snij de plakken Parmaham in vieren. Verdeel de sla over de borden. Was de kerstomaatjes en snij deze is partjes.
3. Rol de mozzerella in de Parmaham. Snij de overgebleven repen in kleine blokjes. Leg de rolletjes op de sla op het bord. Maak een stapeltje van de overgebleven blokjes in het midden van het bord. Ganeer met de geroosterde walnoten en kerstomaatjes. Verdeel de overgebleven marinade over de salade, en sprenkel een klein beetje crema balsamico over het geheel.
Rosbiefsalade
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Bron: Smulweb
Ingrediënten voor 2 personen:
|
|
1. Schaaf de Parmazaanse kaas in dunne flintertjes. Was de bosuitjes en snij deze in dunne ringetjes. Snij de kerstomaatjes doormidden. Maak een vinaigrette van de balsamico, olijfolie, peper, zout, mosterd en suiker. Haal de sla door de vinaigrette.
2. Verdeel de sla over de borden. Verdeel de plakjes rosbief over de sla. Garneer de salade met de bosui, halve kerstomaatjes, geroosterde pijnboompitten en de Parmazaanse kaas. Serveer er eventueel een stukje warm brood bij.
Lauwwarme pastasalade met tomatensalsa
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Bron: Foodies Magazine
Ingrediënten voor 4 personen:
|
|
1. Breng voor de pasta ca. 3 l water met het boullionblokje aan de kook.
Spoel de bonen koud af en laat ze uitlekken.
Was de tomaten, snijd ze in vieren en snijd ze klein.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in fijne ringen.
Snijd de feta in blokjes.
2. Kook de pasta in het kokende water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Roer de azijn, zout en peper door elkaar en klop de olie erdoorheen.
Was de basilicum en schud hem droog.
Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes in reepjes.
4. Giet de pasta af en doe hem weer in de pan.
Meng direct met de tomaten, de bosuitjes, de bonen, de feta, de azijn met olie en de
basilicum. Breng de salade op smaak met zout en peper.