Voorgerechten
Pikante druivencocktail
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Bron: Wil van den Brink
Ingrediënten voor 6 personen:
|
|
1. Roer de azijn, de olie, zout en peper door elkaar. Pel en snipper de ui. Was de bieslook en snijd hem fijn. Snijd de kaas en de gerookte kipfilet in reepjes. Was de druiven en halveer ze. Hak de noten grof. Meng tot slot alle ingrediënten en breng op smaak met de dressing.
Zalm-palingsurprise
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Bron: Allerhande
Ingrediënten voor 4 personen:
|
Extra:
|
1. Helft van komkommer in flinterdunne plakjes snijden. Rest van komkommer halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommer in kleine stukjes snijden. Bieslook heel fijn knippen. Palingfilets in dunne reepjes snijden. In kommetje citroensap, olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. In kom paling, komkommerblokjes, bieslook, 1 1/2 eetlepel dressing en crème fraîche door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
2. Kopjes eerst bekleden met plasticfolie, daarna met plakjes zalm. Zalm over rand van kopjes laten hangen. Palingmengsel erin scheppen en licht aandrukken. Zalm over vulling dichtvouwen. Kopjes tot gebruik in koelkast zetten.