Ontbijt

Eiwit omelet met hüttenkase, zongedroogde tomaten en spinazie

Bij deze omelet gebruik je de eidooiers niet, enkel het eiwit.

Macro's: 133 kcal, 5 gr koolhydraten, 6 gr vetten, 16 gr eiwitten

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Ingrediënten voor 1 omelet:

  • 3 eieren (alleen het eiwit)
  • 25 gram zongedroogde tomaten
  • 20 gram hüttenkase 
  • 25 gram spinazieblad
  • bakingspray
  • zout en peper

1. Klop het eiwit los (zonder de eidooiers).

2. Spray een koekenpan in met bakingspray of een vetstof naar keuze. Doe het eiwit in de pan en verdeel het gelijkmatig. Bestrooi met zout en peper.

3. Snijd de tomaten in kleine stukjes en verdeel samen met de spinazie en de hüttenkase over 1 helft van de omelet.

4. Klap de omlet dubbel. Zodra de onderkant een beetje begint te kleuren, wissel je de omelet van kant en laat ook die kant een beetje verkleuren.

5. Wanneer de omlet mooi gebakken is en volledig warm, leg je hem op een bord. Eetsmakelijk!!