Sauzen

Knoflooksaus

De lekkerste!!

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Bron: Hanneke Snabel

Ingrediënten:

  • 300 gr frietsaus (remia)
  • 300 gr volle yoghurt
  • 6 tenen knoflook
  • 1 bosje bieslook
  • peper en zout

1. Meng de frietsaus en de yoghurt. Pel en pers de tenen knoflook. Voeg deze toe aan de yogugt en de frietsaus en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

2. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de knoflooksaus, meng dit wederom goed door elkaar. Laat minimaal 3 uur trekken.

Knoflooksaus 2.0

Net even anders dan de klassieker. Heerlijk bij vlees en vis, of doop er je stokbrood in!

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Bron: Schoonmama

Ingrediënten:

  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram mayonaise
  • 75 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 3 eetlepel fijngehakte verse bieslook
  • zout en peper

1. Snijd de knoflook heel fijn en meng met de maynaise, crème fraîche, tomatenketchup en bieslook. Breng op smaak met zout en peper.

Cocktailsaus

Bereidingstijd: ca. 5 minuten

Bron: Schoonmama

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 50 ml slagroom
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • halve eetlepel cognac
  • halve citroen
  • worcestershire sauce

1. Meng de slagroom, mayonasise, tomatenketchup en cognac door elkaar en breng op smaak met een paar druppels citroensap en worcestershire sauce.