Pasta

Ik ben gek op pasta! Ik probeer ontzettend veel pastagerechten uit en heb daarom een aparte pagina voor dit heerlijke eten gemaakt...

Cannelloni con carciofi

Bereidingstijd: ca. 1 uur + 15 minuten

Bron: Green delicious

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram artisjokharten
  • 1 ui, heel fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • handje platte peterselie, fijn gesneden
  • paar takjes tijm, afgeritst
  • 2 eetlepels bloem
  • 25 gram roomboter
  • olijfolie
  • 1 ei
  • 200 ml groentebouillon
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 150 gram cannellonibuisjes (bijv. DeCecco)
  • 80 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • ev. 100 ml bechamelsaus

 

1. Verwarm de oven voor op 200 *C en vet een ovenschaal in.

2. Smelt de roomboter in een pan met een dikke bodem op een laag vuur. Fruit er de ui in, bak een paar minuten en voeg er de knoflook aan toe. Bak even mee en voeg er vervolgens de kruiden aan toe.

3. Doe de artisjokharten bij het uienmengsel en bak even mee. Strooi de twee eetlepels bloem eroverheen en wat nootmuskaat en roer alles goed door. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, roer er een gladde, homogene massa van en breng die al roerend aan de kook. Laat het mengsel afkoelen.

4. Gebruik een staafmixer om het artisjokmengsel tot een puree te malen. Er mogen nog best kleine stukjes artisjok in zitten, zo lang die maar in de pastabuisjes passen. Doe er dan het ei, een lepel van de Parmezaanse kaas en desgewenst een klein beetje bechamelsaus bij. Breng op smaak met zout en peper.

5. Vul de buisjes met een theelepel met de vulling. Leg ze netjes naast elkaar in de ovenschaal en verdeel er het resterende artisjokmengsel overheen. Zorg dat alle buisjes goed bedekt zijn. Verdeel er eventueel de bechamelsaus overheen. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas over het gerecht en het in de oven.

6. Bak ongeveer 40 minuten, of tot de buisjes gaar zijn en de kaastopping goudbruin.

Pasta met garnalen, artisjok en pesto

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Bron: Runner's World

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 340 gram (spelt-) pasta
  • 1 eetlepel goede olijfolie
  • 340 gram artisjokharten
  • 450 gram gepelde garnalen
  • 180 gram groene pesto
  • 60 gram zongedroogde tomaten, in stukjes
  • (Himalaya-) zout

 

1. Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de pasta beetgaar. Giet de pasta af en roer er wat druppels olijfolie doorheen, zodat het niet aan elkaar plakt.

2. Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de artisjokharten toe en verwarm ze 3 tot 4 minuten.

3. Doe de garnalen erbij en bak ze in ongeveer 2 minuten tot ze een roze kleur krijgen. Voeg de pasta, pesto en zongedroogde tomaatjes toe en roer alles goed door elkaar.

Pasta met zalm

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Bron: Rens Kroes - PowerFood

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 stukken zalmfilet (100 - 150 gram per stuk)
  • 2 teenjes knoflook
  • (Himalaya-) zout en peper
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 courgette
  • 16 cherrytomaatjes
  • 2 kleine rode uien
  • 150 gram (spelt-) pasta
  • 1,5 eetlepel (geiten-) room

 

1. Spoel de zalm schoon en marineer hem met 1 geperst teentje knoflook, zout en peper, tijm en 1 eetlepel olijfolie.

2. Snijd vervolgens alle groenten in grove stukjes terwijl je de pasta gaarkookt.

3. Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan, voeg de groenten toe en bak ze 5 minuten op hoog vuur.

4. Giet de pasta af en doe hem terug in dezelfde pan. Voeg de room toe en 1 geperst teentje knoflook. Roer goed en doe de groenten erbij.

5. Leg de zalm in de pan van de groenten en bak op laag vuur totdat de vis roze van kleur is.

6. Snijd hem in grote stukken en voeg ze bij de pasta en de groenten.

Roze pasta, met knapperige pancetta, peer en gorgonzola saus

De pasta is al verrukkelijk met een goede olijfolie en wat parmezaanse kaas. Maar je kunt hem ook maken met deze heerlijke 'krokante pancetta, peer en gorgonzola saus' !

Bereidingstijd: ca. 30 minuten + 30 minuten wachttijd

Bron: The Chiappa Sisters

Ingrediënten voor ca. 250 - 300 gram pasta:

Voor de pasta:

  • 75 gram gekookte bietjes
  • 1 groot ei
  • 200 gram Durum tarwebloem of type '00' bloem
  • extra bloem voor het bestuiven

Voor de saus:

  • 6 plakjes extra dunne pancetta
  • 1 grote of 2 kleine peren, geschild, zonder klokhuis en in plakjes
  • klontje boter
  • paar takjes tijm
  • 50 gram gehakte walnoten
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 100 gram rucola
  • 50 - 100 gram gorgonzola
  • een goede olijfolie

 

1. Pureer de gekookte biet met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg het ei en een snuf zout toe en meng het verder tot een gladde puree.

2. Doe de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet de roze puree hierin en meng het met een vork tot het een deeg begint te vormen (je kunt dit ook een keukenmachine mengen als je dat gemakkelijker vind). Wanneer er kruimels beginnen te vormen stort je het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed je het net zo lang totdat het een zijde zacht en elastisch deeg is. Door de toevoeging van rode bieten kan het deeg wat kleverig zijn, voeg dan bloem toe en kneed tot het niet meer aan je handen blijft plakken.

3. Verpak het deeg stevig in de vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten.

4. Zet de pastamachine op de hoogte stand en verdeel het deeg in 3 of 4 stukken. Bestuif het met bloem en haal het door de pastamachine heen. Zet de pastamachine een stand hoger en haal het deeg er weer doorheen. Herhaal dit todat je bij stand 1 bent, het meest dunne.

5. Haal vervolgens elk lasagnevel door de tagliatella-stand van de pastamachine.

Als je geen pastamachine hebt, dan rol je het deeg heel erg dun uit en vouwt hem, met veel bloem tussen elke laag, op en snijdt daarna met een mes dunne repen. Op deze manier kun je ook tagliatella maken.

6. Breng een hele grote pan water aan de kook met een beetje zout. Kook hierin de pasta in ongeveer 10 seconden gaar (wacht hier even mee als je de onderstaande saus er ook bij maakt).

 

De krokante pancetta, peer en gorgonzola saus:

1. Zet een grote pan op matig vuur. Leg de pancetta in de pan en bak ze krokant. Haal de pancetta uit de pan en leg apart, laat het vet in de pan achter.

2. Doe de peren, een klontje boter, zout, peper en tijm in de pan, waar het vet is achtergebleven, en bak ze goudbruin. Haal de peren uit de pan en zet ze even apart.

3. Doe de walnoten in dezelfde pan en strooi de suiker erbij. Zodra de suiker gesmolten is, doe je de peren erbij en geef ze ook een laagje karamel. Neem van het vuur en kook ondertussen de pasta volgens bovenstaand recept.

4. Zodra de pasta 'al dente' is haal je hem met een tang uit het water en doe hem in de andere pan met de peren en noten.

5. Voeg dan de rucola en een groot deel van de krokante pancetta toe en roer alles goed door, zodat de pasta goed bedekt is.

6. Serveer met de resterende pancetta, een paar kleine stukjes gorgonzola en een scheurtje lekkere olijfolie.

Kip met port en knoflook

Bereidingstijd: ca. 1 uur + 10 minuten (laat je niet afschrikken door de bereidingstijd, alles gaat in 1 pan, op de pasta na, en stoven maar!)

Bron: Foodies Magazine

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kippenpoten
  • 1 bol knoflook
  • zout en peper
  • 1 el olie
  • 1 el boter
  • 250 ml witte port
  • 250 ml slagroom
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 wortels
  • 400 gr tagiatelle
  • half bosje peterselie (of gedroogde)

 

1. Snijd de kippenpoten op het gewricht doormidden. Halveer de bol knoflook. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie en de boter in een braadpan en braad er de kip en de knoflook ca. 8 minuten rondom in. Blus af met de port en voeg de slagroom en de rozemarijn toe. Stoof de kip in ca. 50 minuten gaar met de deksel op de pan.

2. Schil de wortels en snijd ze in plakken. Voeg de wortels na ca. 30 minuten toe aan de kip en leg de deksel weer op de pan. Kook de tagiatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.

3. Was de peterselie en schud hem goed droog. Hak de peterselie fijn. Giet de pasta af en meng er de peterselie doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de gestoofde kip en de wortels met de pasta en schep er wat van de saus overheen.

Gegratineerde pasta met rode biet

Eén van mijn favoriete pastagerechten!!

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten (door voorgekookte bietjes te kopen breng je de bereidingstijd terug naar 30 minuten)

Bron: Foodies Magazine

Ingrediënten voor 4 personen:

  • ca. 1 kg bieten
  • zout en peper
  • 400 gr papperdelle (lintpasta)
  • 3 el crème fraîche
  • 2 el olijfolie
  • nootmuskaat
  • 100 pecorino

1. Was de bieten en kook ze ca. 1 uur in water met wat zout. Kook ondertussen de papperdelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. iet de pasta af, meng hem met de crème fraiche en breng op smaak met zout en peper. Giet de bieten af, spoel ze af onder stromend water en pel de schil van de bieten.

2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200*C / hetelucht: 175*C / gas stand3). Snijd de bieten in stukken en meng ze met de olijfolie. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Doe de bieten met de pasta in een ovenschaal en rasp er de pecorino overheen. Gratineer de schotel ca. 15 minuten in de oven en serveer direct.

Pappardelle met rosbief en rucola

Super makkelijk, snel en lekker!!

Bereidingstijd: ca. 25 min.

Bron: Foodies Magazine

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gr pappardelle
  • zout en peper
  • 1 takje rozemarijn (of gedroogd)
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 200 gr gebraden rosbief (bijv. vleeswaren)
  • 50 gr rucola
  • 1 el balsamico
  • parmezaan

 

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Ris de rozemarijnnaaldjes van het takje.

2. Giet de pasta af en laat hem goed uitlekken. Meng de pasta met 2 el olijfolie en de rozemarijn. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over de borden en leg er de plakjes rofbief op. Bestrooi met zout en peper. Verdeel er de rucola over en maar af met 1 el olijfolie, de balsamico en de gerapste parmezaan.

Lasagne met prei en parmaham

Bereidingstijd: ca. 1 uur en 50 minuten

Bron: Mijn Little Italy

Ingrediënten voor 6 - 8 personen:

Voor de bechamelsaus:

  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 400 ml verse volle melk
  • 400 ml bouillon
  • 150 gram parmezaanse kaas om te raspen
  • zout en nootmuskaat

Voor de vulling:

  • 5 - 6 preien
  • 8 plakken parmaham (ongeveer 200 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 40 gram boter

Voor het gratineren:

  • 20 gram boter
  • 50 gram parmezaanse kaas

En uiteraard:

  • 400 gram lasagnevellen

 

1. Smelt de boter en voeg de bloem toe, roer goed. Wanneer de bloem begint te verkleuren, schenk je de melk er geleidelijk bij. Roer goed, zodat het mengsel niet gaat klonteren. Voeg de warme bouillon toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het 10 minuten inkoken. Breng het op smaak met en (vergeraspte) nootmuskaat. Haal de pan van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas toe. Laat het geheel afkoelen.

2. Verwarm de oven voor op 180 *C.

3. Snijd de prei in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie en 20 gram boter in een koekenpan en bak hierin de prei al roerend. Snijd de ham in kleine stukjes en bak ze op laag vuur rondom bruin in de rest van de boter.

4. Kook de lasagnevellen. Laat ze goed uitlekken en leg ze daarna op een vochtige theedoek.

5. Vet een ovenschaal goed in en bedek de bodem met lasagnevellen. Giet een deel van de saus erover en voeg een beetje van de prei en ham toe. Hethaal dit tot de lasagnevellen, de prei, ham en saus op zijn, en eindig met een laag lasagnevellen. Bestrooi het geheel met Parmezaansekaas en voeg nog wat klontjes boeter toe. Gratineer het geheel 30 minuten in de oven.

6. Haal de schaal uit de oven en laat de lasagne 5 minuten rusten voordat je hem in stukken snijdt.

 

 

Pasta met rucola en oven gebakken tomaten

Je hoeft je niet persee aan de voorgeschreven hoeveelheid kerstomaten te houden, gebruik zo veel je wilt!

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Bron: Smulweb

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gr spaghetti
  • 1 bakje kerstomaten
  • 3 teenjes knoflook
  • 1 zak rucola
  • olijfolie
  • zout en peper
  • vers geraspte parmazaanse kaas

1. Verwarm de oven voor op 200*C. Snijd de tomaten doormidden, doe ze in een ovenschaal en bestrooi ze met wat grof zout, versgemalen peper en een gesnipperd teentje knoflook. Besprenkel met wat olijfolie en bak ze 15 minuten in de oven.

2. Maak de pesto: doe de rucola met twee gepelde knoflookteentjes en 1 dl. olijfolie in de keukenmachine en mix alles tot een pesto. Breng op smaak met zout en peper.

3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng onmiddelijk met de pesto en de tomaatjes. Dien op met wat verse rucola en vers geraspte parmazaanse kaas.

Cannelloni di salsiccia arrosto

Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten

Bron: Foodies Magazine

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • anderhalve tl kerrie
  • zout en peper
  • suiker
  • anderhalve el tomatenpuree
  • ca. 850 ml tomatenblokjes (blik)
  • 2 rode pepers
  • 8 ongekookte braadworsten (à ca.100 gr)
  • 2 el italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 20-24 cannelloni (italiaanse buispasta)
  • 100 gr belegen kaas
  • 100 gr cheddar
  • 1 spuitzak of grote diepvrieszak

 

1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit olie in een pan. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Bestrooi met de kerrie en een halve tl suiker en roer tot de suiker licht karamelliseert. Roer de tomatenpuree erdoorheen. Blus af met tomatenblokjes en 400 ml water en breng het geheel al roerend aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.

2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200*C / hetelucht: 175*C / gas stand3). Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en hak hem fijn. Duw de worstmassage uit de braadworst in een kom. Kneed de rode peper en de kruiden erdoorheen.

3. Doe de worstmassa in de spuitzak (of in een diepvrieszakje en snijd een hoekje van het zakje). Zet de cannelloni rechtop op het werkblad en spuit de worstmassa erin. Leg de cannalloni dicht tegen elkaar aan in de ovenschaal.
4. Rasp de kaas fijn. Giet de tomatensaus over de cannelloni (ze moeten allemaal bedekt zijn met de saus). Bestrooi met de kaas. Bak ca. 40 minuten in de oven.

Gepofte wortels met knoflook en salie

Bereidingstijd: ca. 40 minuten

Bron: Foodies Magazine.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 750 gr wortels
  • 1 bol knoflook
  • 1 bosje salie
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper
  • 400 gr farfalle
  • 250 gr parmaham (gesneden)

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175*C / hetelucht: 150*C / gas stand 2). Schrap de wortels en halveer ze in de lengte. Pel de knoflook en halveer de teentjes. Pluk de salieblaadjes van de takjes. Meng de wortels met de knoflook, de salie, 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Doe het geheel in een ovenschaal en dek af met alunimiumfolie. Zet de schaal ca. 30 minuten in de oven.

2. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Scheur de plakken parmaham in reepjes. Giet de pasta af en laat hem eventueel uitlekken. Neem de wortels uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Schep de pasta en de ham door de wortels en serveer in de ovenschaal.

Krokante spaghetti met tomaat en knoflookkruim

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gr spaghetti
  • 6 tomaten
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 3 sneden witbrood, zonder korst
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 bakje ricotta (250 gr)

1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. 

2. Snijd intussen de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep de tomaat om met 4 el olijfolie, de tijm en zout en peper naar smaak. 

3. Verkruimel het brood tussen de handen (of in de keukenmachine). Verhit in een koekenpan de overige olijfolie. Bak het broodkruim in 2 min. goudbruin en krokant. Schep er de knoflook en zout en peper naar smaak door. 

4. Giet de spaghetti af. Meng de spaghetti met de gemarineerde tomaatjes en verdeel over vier borden. Bestrooi met het knoflookkruim en leg er een punt ricotta op.

Farfalle met romige spinazie-citroensaus en zalm.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Bron: Foodies Magazine

Ingrediënten voor 4 personen:

  • zout en peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el + 1 tl olie
  • 300 gr spinazie (diepvries)
  • 400 gr pasta (bijvoorbeeld farfalle)
  • 1 citroen (liefst biologisch)
  • 200 ml crème fraîche
  • 400 gr zalmfilet (zonder huid)

 

1. Breng water met wat zout aan de kook voor de pasta. Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook. Verhit 1 tl olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de bevroren spinazie en 150 ml water toe en kook het geheel afgedekt 12-14 minuten op laag vuur.

2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de citroen, boen hem droog en rasp de schil eraf. Pers de citroen uit. Roer de crème fraîche, het citroensap en de geraspte citroenschil door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.

3. Dep eventueel de zalm droog en snijd hem in blokjes. Verhit 1 el olie in een pan en bak de zalm ca. 3 minuten rondom. Breng op smaak met zout en peper.

4. Giet de pasta, op ca. 100 ml water na, af en meng de romige spinazie en de zalm erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Tortelloni alla panne

Bereidingstijd: 1 uur en 45 minuten + wachttijd

Bron: Foodies Magazine

Ingrediëten voor 4-6 personen:

  • 300 gr + 2 el + een beetje bloem
  • 3 eieren
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr half-om-half gehakt
  • 400 ml + 3-4 el melk
  • 1 tl paneermeel
  • zout en peper
  • 100 gr gekookte ham in plakken
  • 6-7 takjes basilicum
  • 2 el boter
  • 200 ml slagroom
  • half groentebouillonblokje
  • 50 parmazaanse kaas
  • vershoudfolie
  • mixer
  • pastamachine of deegroller
  • theedoek

 

1. Kneed 300 gr bloem, de eieren, de olie en 2 el koud water met de deeghaken van de mixer en daarna met de hand in 8-10 minuten tot een elastisch deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het op kamertemperatuur ca. 30 minuten rusten.

2. Per ondertussen voor de gehaktvulling de ui en de knoflook. Hak de ui fijn en snipper de knoflook. Kneed de ui en de knoflook samen met 3-4 el melk en het paneermeel door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper.

3. Rol het deeg met behulp van een pastamachine of met een deegroller op een beetje bloem dun uit. Snijd het deeg in vierkanten (à ca. 6x6 cm) en leg in het midden van de vierkanten 1 tl gehaktvulling. Bestrijk de randen van de vierkanten met water, klap de dicht tot een driehoek en druk de randen goed aan.

4. Bevochtig de punten van de lange kant van de driehoekjes en druk de punten tegen elkaar aan. Leg de tortelloni op een met bloem bestoven theedoek en laat ze ca. 10 minuten drogen.

5. Snijd de ham in reepjes. Was de basilicum en hak hem fijn. Verhit de boter in een pan en bak 2 el bloem erin aan. Voeg 400 ml melk, de slagroom en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Laat ca. 5 minuten koken. Roer de ham en de basilicum erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

6. Breng in een ruime pan 3-4 liter water met zout (ca. 1 tl zout per liter water) aan de kook. Kook de tortelloni in 2-3 porties 4-5 minuten in de pan en laat ze goed uitlekken. Dien de tortelloni op met de saus. Rasp de parmazaan over de tortelloni.

 

Gegratineerde pasta met shiitake

Bereidingstijd: ca. 20 min.

Bron: Foodies Magazine

Ingrediëten voor 4 personen:

  • 300 gr penne
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el boter
  • 500 gr shiitake
  • half bosje peterselie (of gedroogde)
  • zout en peper
  • 3 eieren
  • 50 ml room
  • 100 gr gerapste jonge kaas
  • 100 gr gerapste parmazaanse kaas
  • nootmuskaat

 

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze in de boter. Voeg de paddestoelen toe en bak ze ca. 5 minuten mee. Hak de peterselie fijn en bak hem de laatste minuut mee. Breng op smaak met zout en peper.

2. Klop de eieren los met de room. Doe er 2/3 van de kaas bij. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

3. Giet de pasta af en laat even droog stomen. Voeg hem toe aan de paddestoelen. Schep in een ovenschaal en roer er het eiermengsel doorheen. Bestrooi met de rest van de kaas en laat 3-5 minuten gratineren onder een voorverwarmde grill.

Tagliatelle met schorseneer en gerookte zalm

 

Bereidingstijd: ca. 35 minuten

Bron: Foodies Magazine

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g tagliatelle
  • 500 g schorseneren
  • 500 ml melk
  • 1 sjalot
  • ½ bosje peterselie
  • 1 el boter
  • 4 el slagroom
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • 250 g gerookte zalm

 

1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Spoel de schorseneren af en borstel ze goed schoon. Snijd met een dunschiller lange repen van de schorseneren en leg de repen direct in de melk. Neem als de pasta bijna gaar is de schorseneren uit de melk en kook ze ca. 2 minuten mee met de tagliatelle. Giet de pasta af en laat hem uitlekken.

2. Pel en snipper de sjalot. Was de peterselie, schud hem droog en hak hem grof. Verhit de boter in een pan en fruit er de sjalot in. Voeg de peterselie en de slagroom toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de tagliatelle en schorseneren toe en meng de saus er goed doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

3. Scheur de gerookte zalm in snippers en meng de snippers vlug door de pasta. Serveer direct.